petak, 08 februar 2019 12:08

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА НАМЕЊЕНА ПРОГРАМУ "ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО"

 

Програм Покрени се за посао покренуле су компанија Филип Морис и организација Енеца са циљем да смање незапосленост у Србији и подстакну предузетништво.

Програм подржава:

  • донацију у виду опреме, лиценци или сертификата, стандардизације и оптимизације неопходне за покретање или унапређење бизниса, у вредности до 1.000.000 динара, уз обавезно финансијско учешће у износу од 20% вредности гранта.
  • пословне и стручне обуке
  • сталну саветодавну и менторску помоћ

Да бисте учествовали у програму потребно је:

  • имати добру, иновативну и одрживу пословну идеју за покретање или унапређење сопственог бизниса (иновативност може бити у самом производу, начину производње, технологији или приступу пословању)
  • подносиоц захтева мора имати пребивалиште или боравиште на територији Републике Србије
  • Предност имају идеје које поштују неке од принципа одрживог развоја као што су друштвено-одговорно пословање, коришћење обновљивих извора енергије, енергетска ефикасност, заштита и очување животне средине, а посебно је важно запошљавање локалног становништва и коришћење њихових знања и вештина

Подносилац захтева може бити лице које је већ регистровано као предузетник или доо, а жели да прошири своју пословну активност и по могућству упосли новог радника.

Могућност конкурисања имају и лица која нису регистровала делатност, а регистрацију морају извршити након потписивања уговора о донацији у року од три недеље.

 

Економски стручњаци из организације Енеца ће вршити одабир у складу са потенцијалом и иновативношту пословне идеје и обавити интервју са подносиоцем захтева који ће добити прилику да презентује своју идеју. Последњи корак јесте пружање подршке за најбољу идеју кроз донацију у виду опреме, лиценци и сертификата, стандардизације и оптимизације.

 

Рок за подношење пријава је 31.март 2019. године.

 

За  детаљније информације о конкурсима можете се обратити лично, Житни трг 13/1, маил-ом на: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. или на бројеве телефона: 065/82 66 491; 060/818 31 98 или 023/526-268.